Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Klik hier voor meer informatie

PUUR Osteo - 50 ml

Leverbaar met 2 tot 4 werkdagen PUUR Osteo - 50 ml

Goed voor de botten en gewrichten. Voor een soepele beweging.

Te gebruiken bij paarden, katten en honden.


Eigenschap per ingrediënt:

- Acidum silicicum (silicea): goed voor aandoeningen die met botten en gewrichten te maken hebben. 

- Arnica montana (valkruid): zorgt voor een soepele beweging en een voorspoedig herstel van spieren en pezen.

- Symphytum officinale (gewonde smeerwortel): een extract van Symphytum word geadviseerd voor botten en botaanwas. 


De optimale dosering is 1 - 2 x daags: tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.

Paard  20 - 30 druppels

Hond  10 - 15 druppels

Kat       5 - 10 druppels 

20 druppels is circa 1 ml. 

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen. volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn. dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering bij verbetering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Sommige dieren kunnen bij de start van de behandeling een kortdurende verergering krijgen of anderszins heftig reageren. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Adviezen voor gebruik
Kijk goed naar de reactie van het dier. Geef de nodige rust. maar zorg ook voor beweging. Bij pijn bij het bewegen is het verstandig om regelmatig korte stukjes met het dier te gaan wandelen. Met name rechtlijnige bewegingen zijn goed om de gewrichten soepel te houden. Abrupt stoppen en draaien. zoals bijvoorbeeld spelen met andere honden moet worden voorkomen. Dit vormt een te grote belasting voor de spieren. pezen en gewrichten.

Toediening
Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek. eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien het dier dit product niet lekker vindt. kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. Indien de kat de druppels niet accepteert. doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje. controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

Duur van de behandeling
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.


Waarschuwing:

- Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

- Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Merk: PUUR
  • Model: TIJ-PN71079
  • Spaarpunten: 3
  • Beschikbaarheid: Leverbaar met 2 tot 4 werkdagen
  • €17,95
  • Excl. BTW: €14,83

   Voor 16.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden*

   Gratis verzending IN NL boven €50,- tot 20 kilo

   Verzending met DPD of postnl

   BEREIKBAAR VAN MA. T/M ZAT. 09.00 TOT 17:00 UUR.

   Whatsapp ons: 06-82833873 (klik voor een chat)

*Mits op voorraad

Tags: PUUR, bot, botten, ondersteunen, gewrichten

De waardering van www.dtails.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 2554 reviews.